Actualități

Prima companie aeriană privată din Republica Moldova se lichidează

Distribuiți acest articol!

Moldavian Airlines SRL, cea care a fost prima companie aeriană privată din Republica Moldova, se lichidează, potrivit unui anunţ publicat de administraţie, informează mold-street.com. Administrația companiei nu oferă detalii privind motivele acestei măsuri, însă potrivit mold-street.com, de mai mulţi ani Moldavian Airlines s-ar confrunta cu probleme financiare. 

Moldavian Airlines a făcut parte din același grup cu Carpatair SA din România. Ambele aveau ca fondator pe Nicolae Petrov, iar printre asociaţi – firme şi oameni de afaceri din Elveţia.

De altfel, Petrov a figurat un timp şi în clasamentul „Capital 300 Cei mai bogaţi români” cu o avere estimată la 10-20 de milioane de euro.

Carpatair a fost o perioadă una dintre cele mai mari companii aeriene regionale din Europa de Sud-Est, operând în principal pe pieţe regionale.

În 2014, Carpatair anunţă intrarea în insolvenţă, cu intenţia de a urma un proces de reorganizare judiciară. Cauzele acestei decizii erau legate în principal de existenţa unor litigii împotriva Aeroportului Timişoara, având ca obiect activităti anticoncurenţiale investigate de Comisia Europeană, dar şi de instanţele şi autoritătile din România, daunele estimate depâşind 30 milioane de euro.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button