MAGAZIN

Primarul capitalei României, Gabriela Firea, aşteptată săptămâna viitoare la Chişinău

Distribuiți acest articol!

Continuă colaborarea între cele două capitale româneşti. La începutul săptămânii viitoare, primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, va veni la Chişinău. Încă nu a fost stabilită agenda vizitei, dar au fost planificate întâlniri la instituţiile de stat care urmează să fie renovate cu sprijin financiar din România.

Cel mai probabil, Gabriela Firea va ajunge marţi la Chişinău şi va avea o zi destul de încărcată.

Astăzi, Silvia Radu a dat indicaţii tuturor responsabililor să definitiveze evaluarea costurilor obiectivelor ce vor beneficia de bani din România pentru reparaţii. Viceprimarul de Chişinău, Nistor Grozavu, este responsabil de Spitalul Clinic Municipal Nr.1.

Bucureştiul va dona şi două autobuze care vor parcurge un traseu cultural stabilit de Primăria Chişinău. România s-a oferit să primească în taberele de odihnă copii olimpici din capitala Republicii Moldova, iar profesorii vor avea parte de cursuri de perfecţionale.

De asemenea, în cele 19 spitale din Bucureşti, vor fi primiţi medici de la Chişinău, pentru perfecţionare. Proiectele comune au fost stabilite când primarul interimar Silvia Radu a făcut o vizită la Bucureşti pe 14 februarie, ocazie cu care a fost semnat un acord de colaborare.

Sursa: tvrmoldova.md

Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button