Actualități

Primarul din Alba-Iulia va avea un venit brut de 16.313 RON

Distribuiți acest articol!

Angajații primăriilor din România încasează salarii de patru ori mai mari după adoptarea legii salarizării. Luna iulie a declanşat febra măririlor salariale în administraţia locală, în conformitate cu noile prevederi.

Mircea Hava, primarul din Alba-Iulia, va avea un venit brut de 16.313 ron pe lună, echivalentul a 73 de mii 400 de lei moldovenești. Până acum, potrivit declarației de avere, acesta încasa un salariu net de aproximativ 4.200 de roni, echivalentul a 19 mii de lei moldovenești. Și viceprimarii vor câștiga mai mult – mai exact, 14.500 de lei. Totodată, au fost majorate și salariile angajaților administrației locale. Salariile de bază ale angajaților din Primării au fost calculate în raport cu noua lege a salarizării și aprobate în ședințele de Consiliu Local.


Distribuiți acest articol!

One Comment

  1. Interesant.. Care ar fi minimul slarial pentru asigurarea unui trai decent ??? Daca ele acopera aceste necesitati si mai ramane pentru a doua luna, probabil ca acesta poate fi considerat VENIT BRUT. Potrivit unei surse WEB O familie medie, formată din doi adulţi şi doi copii, care locuieşte în Romînia în mediul urban are un cost de 2.273 de lei RO pentru a-şi acoperi un trai decent, iar cea din mediul rural – de 1.831 de lei, arată un studiu al Institutului pentru Cercetarea Calităţii Vieţii (ICCV) din Romîni consultat de MEDIAFAX. Tradu’i n lei MD un trai decent pentru mediul urban in RM un trai decent ar echvala cam 20 mii lei MD pentru 2 adulti si 2 copii, cam cate 5 mii de persoana. Are cineva acest salariu. Logic ar fi ca suma de depaseste suma traiului decent sa fie considerata VENIT si respectiv – impozitata. De avut in vedere ca pretutindeni cetateanul de vînat de diferite taxe, ceea ce reduce suma traiului decent cu circa 8- 20 procente…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button