10TVActualități

Primarul orașului Căușeni riscă să fie amendat cu 10 mii de lei și să fie demis

Distribuiți acest articol!

Primarul orașului Căușeni, Anatolie Donțu, riscă o amendă de până la 10 000 lei și demiterea din funcția de primar, pentru că a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Potrivit ANI, în septembrie 2020, în atenția Primăriei orașului Căușeni a fost înregistrată o petiție în care se semnala despre pretinse nereguli admise de către tatăl primarului la amenajarea construcțiilor pe terenul proprietate publică din orașul Căușeni. Ajunsă pe masa primarului, acesta a repartizat petiția spre soluționare Aparatului Prmăriei, fără ca să declare la ANI despre situația de conflict de interese în care se afla față de subiectul vizat în petiție și fără să aștepte o soluție în acest sens.

Procedura de examinare a petiției a fost finalizată prin emiterea unui răspuns, fiind semnat de către primar. Astfel, din probatoriul acumulat, inspectorul de integritate precizează că primarul a soluționat o petiție ce viza pe de o parte bunuri imobile, care anterior i-au aparținut și au fost transmise prin donație în proprietatea tatălui. Respectiv, fiind intendificat interesul personal pe care l-a avut primarul la examinarea și soluționarea acestei petiții.

Inspectorul de integritate a pornit o cauză contravențională pentru nedeclararea și nesoluționarea conflictului de interese de către primarul de la Căușeni. Acesta riscă o amendă de la 6000 la 10 000 de lei, precum și demiterea din funcția publică. Dacă actul emis va rămâne definitiv acesta va fi decăzut din dreptul de a ocupa o funcție publică pe un termen de 3 ani și va fi inclus în Registrul Interdicțiilor.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button