Actualități

Problemele cu care se confruntă bussinesul românesc în R. Moldova

Distribuiți acest articol!

Secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu R.Moldova (D.R.R.M.) din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, împreună cu ES Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, a avut o întâlnire cu bordul de conducere al Asociației Investitorilor din România în Moldova. În cadrul acestei întâlniri au fost abordate problemele cu care se confruntă bussinesul românesc în Republica Moldova dar și oportunitățile care există.

„Atragerea investițiilor românești în Republica Moldova, dar și respectarea intereselor investitorilor români sunt o prioritate pentru Guvernul României. Investițiile românești în Moldova, pe lângă faptul ca oferă locuri de muncă și contribuie la bugetul local, reprezintă și un model de bune practici pentru antreprenorii locali. Businessul românesc este totodată nu doar un promotor al produselor și serviciilor românești, dar și al României per ansamblu.

Alături de acțiunile de sprijin generate de Guvernul României, investitorii români din Republica Moldova sunt un element ce maximizează relațiile privilegiate bazate pe o comunitate de limbă, de cultură, de istorie și de tradiții și sunt fundamentate pe un Parteneriat Strategic menit sa susțină parcursul European al Republicii Moldova”, scrie Adrian Dupu pe pagina sa de Facebook. 

Importanța promovării companiilor românești pe piața moldovenească a mai fost discutată de către Adrian Dupu cu Dan Nuțiu, director executiv al AIR în R.Moldova.

Anterior, Asociaţia Investitorilor din România în R. Moldova a organizat o conferinţă de afaceri dedicată companiilor din România şi Republica Moldova, în cadrul căreia au fost prezentate oportunitaţile oferite de R. Moldova ca destinaţie de investiţii pentru antreprenorii din România.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button