ActualitățiBasarabia

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari! Pavel Filip și deputații PDM au venit la judecată

Distribuiți acest articol!

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru fostul şef al Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, reținut în dosarul Direcției 5. Demersul este examinat la această oră de către Judecătoria Ciocana. Potrivit unor surse, la ședința de judecată ar fi prezent și Pavel Filip.

Ex-premierul Pavel Filip, precum și alți deputați PDM, au venit la instanța de judecată pentru a depune garanții publice în favoarea cercetării în libertate a vicepreședintelui democraților, Alexandru Pânzari, fost șef al Inspectoratului General de Poliție. Judecătoria Chișinău, sectorul Ciocana, examinează astăzi demersul procurorilor de eliberare a mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Pânzari. Ex-șeful poliției pledează nevinovat.

În cadrul aceluiași dosar au fost reținuți șeful Inspectoratului de Politie al mun. Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA.

Pe 16 iulie, Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului președintelui FEA și a menținut arestul preventiv solicitat de procurorul PCCOCS și dispus de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Totodată, șeful Inspectoratului de Politie al mun. Bălți și inspectorul din cadrul Poliției de Frontieră au primit încă 30 de zile de arest, pe 16 iulie.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button