ActualitățiBasarabia

Procurorii solicită 30 de zile de arest pentru Dorin Damir și șeful IP Bălți

Distribuiți acest articol!

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au solicitat în instanță aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile pentru cei trei figuranți în dosarul fostei Direcții nr. 5 din cadrul Ministerului de Interne (MAI), printre care și Dorin Damir, președintele FEA.

Demersurile au fost depuse astăzi, șase iulie, la două zile de la reținerea acestora. Cei trei sunt vizați în cadrului unui dosar ce privește activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componente de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Aceștia au fost reținuți luni dimineață, cinci iulie, după ce ofițerii Serviciului de Informații și Securitate în comun cu procurorii PCCOCS au descins cu percheziții la mai multe adrese din Capitală.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button