Actualități

Procurorul a înaintat un demers de suspendare din funcție a Primarului General al capitalei

Distribuiți acest articol!

Procurorul Victoria Furtună a înaintat un demers prin care cere suspendarea din funcție a Primarului General al Capitalei, Dorin Chirtoacă. Ședința de judecată era planificată pentru ziua de joi, ora 15:00, însă din motiv că edilului i-a fost oferit un avocat din oficiu, aceasta a fost amânată cu o oră pentru ca avocatul să facă cunoștință cu demersul în cauză.

Dorin Chirtoacă, împreună cu avocatul său, au înaintat o cerere de recuzare a judecătorului care este acum examinată cu ușile închise. Dacă aceasta va fi aprobată, judecătorul Silvia Girbu va fi schimbat, relatează TV8

Anterior, procurorul a înaintat demersul către Consiliul Municipal al Chișinăului, iar acum l-a înaintat și în instanță. În ședința de astăzi, urmează să se expună ambele părți în ceea ce privește retragerea din funcție a edilului capitalei.

„Dosarul a ajuns aici prin minciună. Doamna procuror, care a apărut pe neprins de veste, în condițiile în care procurorul de caz a dispărut, ne-a anunțat că dosarul a fost trimis în judecată ieri. Dintr-o ședință preliminară, dintr-o dată, s-a hotărât ca într-o oră să fie judecați toți 10 ani de activitate. Cu 20 de minute înainte a fost alocat un avocat din oficiu. Brusc procuratura s-a trezit că nu e de competența CMC, dar a instanței de judecată”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Primarul susține că nu a primit citație pentru această ședință și că era pregătit pentru o ședință pe data de 31 iulie.

„Graba aceasta arată clar că e presiune asupra doamnei judecător. Mulțumesc că procesul este public, sper să fie public până la capăt, dar presiunile deja se văd. Indiferent de soluția care va fi în acest dosar, este cert că dumnealor deja pregătesc alte dosare pentru felul unu, doi, desert. Acesta este un aperitiv. Ce e curios este că în acest dosar făptașii apar ca martori, iar ordinea examinării lucrurilor e complet inversată”, a mai adăugat edilul.

Avocații lui Chirtoacă, Tatiana Iovu și Gheorghe Malic nu sunt prezenți din motiv că primul este la un alt proces, iar cel din urmă nu se află în țară. În acest context, lui Chirtoacă i-a fost investit un avocat din oficiu. Primarul a spus că avocata sa, Tatiana Iovu, avea planificată o ședință din timp, iar în contextul în care despre ședința de astăzi au fost anunțați ieri, nu a putut veni.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button