MAGAZIN

Produse de igienă, cosmetică contrafăcute, depistate şi ridicate din Piaţa Centrală

Distribuiți acest articol!

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au iniţiat investigaţii în privinţa unei femei de 37 ani, care avea o tarabă improvizată pe teritoriul Pieţii Centrale unde comercializa produse cosmetice, chimice, de igienă şi parfumerie cu semne evidente de falsificare. 

Astfel, de la faţa locului poliţiştii au ridicat şi sigilat un întreg lot de produse de acest gen, pe care erau aplicate mărci renumite de talie internaţională, până la decizia instanţei de judecată cu ulterioara nimicire.

Totodată, acţiunile ilegale admise de către contravenient sunt investigate prin prisma Legii cu privire la dreptul de autor şi drepturile conexe şi Legea cu privire la protecţia mărcilor. Ea riscă să fie sancţionată cu amendă în mărime de până la 4 500 lei.

Conform evaluărilor preliminare, valoarea produselor contrafăcute ridicate de către poliţişti, constituie aproximativ 14 mii de lei.

În această ordine de idei Poliţia Capitalei atenţionează şi recomandă cetăţenilor, să procure astfel de produse doar din magazinele autorizate prin lege.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button