MAGAZIN

PROGNOZE: Ce șanse au în turul doi Andrei Năstase și Ion Ceban. Cum se va împărți electoratul

Distribuiți acest articol!

În turul doi, ambii candidați la funcția de primar al municipiului Chișinău, Andrei Năstase și Ion Ceban, pornesc cu șanse egale. Aceasta pentru că electoratul foștilor candidați de dreapta, cel mai probabil, va vota pentru candidatul PPDA. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Jurnalistul Igor Vonițchi consideră că în turul doi ambii candidați, practic, pornesc cu șanse egale pentru că, neoficial, este clar că electoratul altor candidați de dreapta se va regăsi în rândurile alegătorilor lui Andrei Năstase. „Sumar, putem presupune că avem peste 40% pentru ambii candidați. În cazul domnului Ceban mă refer la rezultatul înregistrat duminică. Este foarte interesant să vedem cum se va distribui votul Silviei Radu, cele 17% acumulate de dumneaei pentru că aici nu este clar ce fel de electorat a reușit să atragă. La fel de important este să vedem cum va proceda acel electorat care în primul tur nu a participat la scrutin. Acest electorat s-ar putea să facă diferența în turul doi”, a spus Igor Volnițchi.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Democrat, Ion Terguță, este de părere că Silvia Radu a reușit să atragă aproximativ 7% din electoratul lui Ion Ceban și acesta, probabil, se va întoarce înapoi, iar aproximativ 10% vor merge către Andrei Năstase. „Deferența o vor face suburbiile”, a afirmat Ion Terguță.

Jurnalistul Alex Cozer consideră că în suburbiile Chișinăului există un potențial foarte mare de alegători unde prezența a fost destul de mică în primul tur. Potrivit lui, asupra prezenței reduse la urne a avut un efect și propaganda anti-Năstase, dar și sondajele. „Sunt absolut sigur că acest rezultat bun pe care l-a luat Andrei Năstase, va ridica foarte mult moralul și prezența va fi mult mai mare. Totodată, și la socialiști există bazin de electorat pentru că Ion Ceban a fost votat de circa 90 de mii de oameni, iar lidera PSRM Zinaida Greceanîi a fost votată în alegerile anterioare pentru funcția de primar general al Chișinăului de 120 de mii de alegători”, susține Alex Cozer.


Distribuiți acest articol!

3 Comments

  1. Nu votez nici pe unul nici pe altul! Amindoi se cuprindeau in 2016 in PMAN, iar acum ne au de prosti, tipa unu pro-european, altul pro-rus! Iaca figa! Amindoi sunt de-o teapa, amindoi cu rusii!

  2. Conteaza sansele? Cand sunt aceeasi candidati la functia de primar, deja nu mai conteaza ce sanse au.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button