MAGAZIN

Proiectul CENTENAR „Satele Unite ale României” a ajuns și la Chișinău. Înscrie-ți localitatea

Distribuiți acest articol!

Consiliul Județean Maramureș (CJMM), Asociația Comunelor din România (ACoR) și Asociația Interculturală de Tradiții (AIT) prezintă la Chișinău, în cadrul conferinței ”Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova” organizată de Asociația Comunelor din România, proiectul intitulat “Satele Unite ale României”, unul dintre proiectele care celebrează Centenarul Marii Uniri a României. 

Demersul are drept scop unirea comunităților rurale ale României într-un concept de valorificare a culturii tradiționale, a tradițiilor și obiceiurilor. Proiectul organizat de Asociația Comunelor din România a fost prezentat vineri la conferința „Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova”.

Fiecare comunitate înscrisă se angajează să pregătească în satul său un micro-eveniment în perioada 1 iulie – 31 august 2018 care include o petrecere centenară, deschis localnicilor, turiștilor, satelor învecinate și să trimită o delegație la Reuniunea Satelor din 18 – 19 august 2018 în Maramureș, județul care primește onorific titlul de „Capitală Culturală Țărănească 2018!

Toate micro-evenimentele vor fi conectate într-o hartă online, promovată național și internațional. Comunitățile pot să se înscrie AICI – completând formularul de înscriere.

În fiecare an, Reuniunea Satelor va fi găzduită de o altă comunitate românească, aleasă prin candidatură, primind titlul de „Capitala Culturală Țărănească” a anului respectiv.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button