IMPORTANTE

Proiectul privind votul uninominal, introdus pe ordinea de zi a Parlamentului

Distribuiți acest articol!

Președintele Parlamentului, Adrian Candu, a propus astăzi, la începutul ședinței plenului Parlamentului, introducerea pe agenda de zi a proiectului de lege privind modificarea sistemului electoral prin introducerea votului uninominal. În rezultat, majoritatea parlamentară a votat pentru includerea pe ordinea de zi a proiectului.

O alta propunere a şefului parlamentului, a fost de a include pe ordinea de zi şi proiectul de lege al votului uninominal mixt, susţinut de catre PSRM. Acesta şi-a explicat decizia declarînd: „Dacă astăzi discutăm despre schimbarea sistemului electoral şi mai este înregistrat încă un proiect, logic este să fie discutat şi acest proiect. Am discutat cu colegii din majoritatea parlamentară şi ei susţin această propunere”.

Ca urmare, Comisia Juridică urmează să discute astăzi în prima lectură, două proiecte privind schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova. Primul, iniţiat de Partidul Democrat, propune ca deputaţii să fie aleşi pe baza unui sistem uninominal, iar al doilea, un sistem mixt, semmnat de către socialişti.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button