MAGAZIN

Protest la Bălți: „Nu tandemului Plahotniuc – Dodon”

Distribuiți acest articol!

Sute de cetățeni au protestat ieri în orașul Bălți împotriva tentativelor de modificarea sistemului electoral în Republica Moldova. La acțiunea de protest „Pentru o Moldovă liberă”, organizată de „Partidul Nostru”, manifestanții scandează „Jos Plahotniuc”, „Nu tandemului Plahotniuc –Dodon”, „Întorceți-ne primarul”

 

Ca de obicei, primarul de Bălți, Renato Usatîi, s-a conectat pe Skype pentru a le vorbi protestatarilor. Acesta a condamnat acțiunile lui Igor Dodon, pe care l-a acuzat că și-a încălcat promisiunea de a nu colabora cu Vlad Plahotniuc. „Vreau să-l întrebați pe Dodon, atunci când vine la întâlniri prin casele de cultură, cu ce a reușit să-l ademenească pe Plahotniuc. Eu vă dau asigurări că dacă se va ridica toată țara contra acestui regim, atunci voi veni la acest protest masiv, indiferent de consecințe”, specifică Renato Usatîi.

Vicepreședintele PN, Dumitru Ciubașenco, este de părerea că Dodon și socialiștii i-au dat lui Plahotniuc ceea ce a vrut de la început. „Este o combinație ieftină de schimbare a sistemului electoral. Dodon va fi cu adevărat în buzunarul lui Plahotniuc și îi va îndeplini toate dorințele. Dondon l-a trădat pe Usatîi și s-a vândut lui Plahotniuc”, menționează Dumitru Ciubașenco.

Menționăm că ieri reprezentanții societății civile au decis că următorul protest va avea loc la data de 11 iunie tot în fața clădirii Parlamentului.
Amintim că recent în Parlament s-a votat cu 72 de voturi în prima lectură sistemul electoral mixt. Aceasta ar fi o comasare a proiectelor democraților și socialiștilor, sistemul mixt fiind susținut de președintele Republicii Moldova Igor Dodon.

 

Autor:Roșca Adelina


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button