10TVActualitățiExterneMAGAZIN

Protestele în Franța continuă. Două centre de vaccinare au fost vandalizate

Distribuiți acest articol!

Peste 100.000 de francezi au protestat, sâmbătă, împotriva vaccinării şi a certificatelor COVID la Paris, Strasbourg, Lille şi la Montpellier. Protestatarii au scandat „Libertate!” şi au purtat semne care denunţau o „dictatură sanitară” a preşedintelui Macron. De asemenea, două centre de vaccinare au fost vandalizate.

Mii de oameni au mărşăluit sâmbătă în Franţa pentru a protesta împotriva vaccinărilor obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi a permiselor COVID-19, documente care vor fi necesare pentru a intra în restaurante şi alte locuri.


Un marş a fost petrecut la Paris şi a fost condus de un politician de extremă dreaptă şi poziţionat anti-vaccin a atras o mulţime neobişnuit de mare, crescută de furia determinată de noile reguli ale virusului, anunţate săptămâna aceasta de preşedintele francez Emmanuel Macron.


De asemenea, au avut loc demonstraţii la Strasbourg – în est, Lille – în nord, Montpellier – în sud şi în alte părţi ale Franţei.

Pe străzi au ieşit peste 100.000 de oameni, potrivit Le Parisien, în 136 de regiuni ale Franţei. Măsurile lui Macron vizează încetinirea răspândirii variantei Delta a coronavirusului şi protejarea spitalelor de o nouă creştere a îmbolnăvirilor.

Preşedintele a ordonat tuturor lucrătorilor din domeniul sănătăţii să fie vaccinaţi până la 15 septembrie şi a anunţat că vor fi necesare certificate speciale Covid-19 în toate restaurantele, barurile, spitalele, centrele comerciale, trenurile şi avioanele.

Pentru a obţine un permis, care va fi necesar la restaurante începând de luna viitoare, oamenii trebuie să fie complet vaccinaţi, persoanele care au suferit de noul virus să aibă un test de virus negativ.

Măsurile au determinat un număr record de persoane să se înscrie pentru vaccinări în ultimele zile, dar au provocat şi furie în rândul anumitor grupuri.

Două centre de vaccinare au fost prădate în Franța, în timpul protestelor împotriva măsurilor sanitare ale guvernului, conform BBC.

O locație din sud-estul Franței a fost vandalizată, vineri noapte și inundată cu furtunuri de stingere a focului, potrivit autorităților.

Sâmbătă, o altă clinică din sud-vest a fost parțial distrusă în ceea ce presa locală numește un atac de incendiere.

Martine Wonner le-a spus protestatarilor să “asedieze” birourile legiuitorilor care au susținut politicile guvernamentale privind pandemia.

Sceptică renumită față de vaccinurile Covid, Wonner ar putea fi chemată în justiție și a fost forțată să demisioneze, duminică, din grupul de opoziție din parlament. Ea a spus că vorbele sale au fost răstălmăcite.

Acte de violență și vandalism au mai avut loc de câteva ori împotriva parlamentarilor care au sprijinit noile reglementări privind vaccinarea.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button