Actualități

PSRM blochează alocarea celor 22 milioane de lei pentru anticipate

Distribuiți acest articol!

Ședința Guvernului R.Moldova la care urma să fie alocate 22,4 milioane de lei Comisiei Electorale Centrale în vederea bunei organizări a scrutinului parlamentar nu a avut loc din lipsa de cvorum.

Mai mulți membri ai Executivului se află pe foaie de boală.

Potrivit premierului interimar, Aureliu Ciocoi, doar doi membri ai Guvernului au fost prezenți la ședință – el și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

După cum vedeți, sunt prezenți doar doi membri al Guvernului cu drept de vot. Subsemnatul și doamna Irina Vlah. Ce ține de absența altor colegi, am fost informat că până la ora actuală domnul general Gaiciuc (ministrul Apărării) se află în spitalul militar. Domnul ministru Voicu (ministrul Afacerilor Interne) este pe foaie de boală. Doamna ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, din motive de sănătate. Domnul ministru Perju (ministru al Agriculturii) se află în teritoriu, iar doamna vicepremier Olga Cebotari (vicepremier pentru Reintegrare) și Fadei Nagacevschi (ministrul Justiției) nu au venit cu nicio motivare”, a declarat Ciocoi.

Amintim că Guvernul urma să aloce suplimentar 22,4 milioane de lei în vederea organizării și desfășurării alegerilor parlamentare suplimentare. Anterior, Executivul a alocat Comisiei Electorale Centrale 70 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Ciocoi a precizat că va încerca să convoace pentru ziua de vineri, 9 iulie, o nouă ședință a Guvernului în vederea examinării subiectului respectiv. El a dat asigurări CEC-ului că în cazul în care nu se va reuși adoptarea a unei decizii până în ziua alegerilor, aceasta va fi adoptată săptămâna viitoare.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button