Actualități

PSRM solicită, PAS execută! Alianță cu DodonVor pe tema sancțiunilor împotriva lui Lukashenko

Distribuiți acest articol!

În timp ce tot mai multe state condamnă deturnarea avionului în Belarus și arestarea jurnalistului Roman Protasevici, iar UE a decis să-și închidă spațiul aerian pentru aeronavele din Belarus, autoritățile de la Chișinău nu se grăbesc să vină cu o reacție dură legată de incidentul de la Minsk.

Ministerul de Externe a publicat un comunicat prin care anunță că ”urmărește îndeaproape situația în jurul aterizării forțate la Minsk a avionului”. Iar Președinția R.Moldova nu a venit cu nicio reacție, până astăzi, deși mai mulți șefi de stat au făcut-o. Spre exemplu, președintele României, Klaus Iohannis, a catalogat deturnarea avionului în Belarus ca fiind un caz ”nemaiîntâlnit” și s-a pronunțat pentru sancțiuni și investigații.

Partidul Socialiștilor face apel către Președinta Maia Sandu să „ia toate măsurile posibile pentru a preveni implicarea Moldovei în conflictul internațional legat de sancțiunile împotriva Republicii Belarus.”

Socialistul Petru Burduja a subliniat că avem relații comerciale și economice foarte strânse cu Republica Belarus, care ar putea suferi foarte mult dacă Republica Moldova va fi implicată în jocul geopolitic internațional și unii politicieni vor decide să se alăture declarațiilor privind sancțiunile.

Se pare că Parlamentul Republicii Moldova va avea parte de un nou guvern Kozak, având în vedere tăcerea inexplicapilă a liderilor PAS pe tema scandalului diplomatic creat de dictatorul Alexander Lukashenko.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button