ActualitățiExterne

Putin a distrus economia Federației Ruse! Modelul economic al Rusiei este depășit

Distribuiți acest articol!

Președintele Curții de Conturi a Rusiei, Aleksei Kudrin, a declarat că modelul economic al Rusiei și-a epuizat posibilitățile. Potrivit spuselor sale, Rusia nu a reușit să treacă de la o economie a cererii la un model bazat pe investiții și rămâne limitată la consumul intern. Kudrin consideră că, pentru a scăpa de această situație, trebuie dezvoltate exporturile, scrie cotidianul Kommersant.

”Noi exploatăm un model vechi de economie, care și-a epuizat, deja, posibilitățile și nu mai dă rezultatul necesar. În ansamblul ei, economia nu mai creează calități de a progresa, noi produse”, a declarat Kudrin într-un interviu acordat publicației RBK. ”Trebuie să devenim mai competitivi pentru export. Pentru economia rusă, exportul reprezintă, în general, un univers nesfârșit. O economie bazată pe cerere este limitată la consumul intern, alimentat de petrol, ceea ce reprezintă un model vechi. Dacă vom deveni mai competitivi, dacă pătrundem pe piața externă, cererea devine fără de sfârșit”.

În opinia președintelui Curții de Conturi, un export de calitate ar permite Rusiei să iasă la un nivel al Produsului Intern Brut de 4-5% pe an. Este un obiectiv pentru țară, potrivit președintelui Vladimir Putin. Kudrin a calificat ritmurile actuale de creștere economică destul de scăzute.

Partajează asta:


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button