Actualități

Puține secții de votare în Diaspora. Cine se face vinovat?

Distribuiți acest articol!

Asociația Promo-LEX a venit cu raportul nr.1 privind misiunea de observare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Astfel, conform datelor prezentate în acest raport, Promo-LEX va avea peste hotare aproape 60 de observatori.

Conform estimărilor Promo-LEX (în baza datelor disponibile către 11 mai 2021), comparativ cu scrutinul electoral precedent, pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ar urma să fie majorat numărul de secții de votare în state precum Germania (+6), Federația Rusă (+4), și Marea Britanie (+4), iar în alte țări numărul secțiilor de votare ar putea fi diminuat: SUA (-5), România (-4) și Italia (-3).

„Ne propunem să realizam o acoperire totală pentru alegătorii din regiunea transnistreană și circa 60 de secții de votare vor fi deschise peste hotare: nu cunoaștem exacte câte vor fi, dar minim 60 sigur.

Recomandăm cetățenilor care în ziua alegerilor se vor afla peste hotarele țării dar și celor din regiunea transnistreană, să se înregistreze prealabil până la 26 mai 2021. Totodată, subliniem necesitatea promovării active de către autoritățile electorale a acestui instrument pentru a deține informații cât mai exacte despre numărul și locația în care cetățenii vor dori să-și exprime votul”, spun reprezentanții Promo-LEX.

În alegeri vor fi implicați 43 de observatori pe termen lung, inclusiv și peste hotare și în regiunea transnistreană, iar pe termen scurt, la nivel național vor fi circa 600 de observatori care vor fi repartizați aleatoriu pe tot teritoriul țarii. 140 de observatori vor fi în echipe mobile și vor circula pe teritoriul țarii.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button