MAGAZIN

Racheta Falcon 9, a companiei SpaceX, lansată cu succes în prima sa misiune militară

Distribuiți acest articol!

O rachetă de tip Falcon 9, aparținând companiei aerospațiale SpaceX, a fost lansată luni, de la baza Cape Canaveral, din Florida, transportând pe orbită un satelit pentru Armata americană și marcând spargerea monopolului pentru astfel de lansări deținut timp de zece ani de un parteneriat al companiilor Lockheed Martin și Boeing, transmit AFP și Reuters.

 Racheta a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy la ora locală 7:15 a.m. (11:15 GMT) pentru a plasa pe orbită un satelit militar secret pentru U.S.National Reconnaissance Office, o agenție din cadrul Ministerului american al Apărării care operează rețeaua de sateliți de spionaj aparținând Statelor Unite.

La 9 minute după lansare, prima treaptă a rachetei a aterizat controlat, la punct fix, în perimetrul bazei aeriene de la Cape Canaveral, aflată la sud de Centrul Spațial Kennedy.
Elon Musk, CEO al SpaceX, se luptă de mai mulți ani să spargă monopolul lansărilor de echipamente militare deținut de United Launch Alliance, parteneriatul dintre giganții Lockheed Martin și Boeing.

Lansarea de luni este cea de-a 34-a misiune pentru SpaceX și cea de-a 5-a dintre cele peste 20 de lansări programate pentru anul în curs.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button