Basarabia

Raionul Hînceşti – un nou punct de atracţie în Republica Moldova

Distribuiți acest articol!

Raionul Hîncești tinde a fi un alt punct de atracție pentru turiștii care doresc să viziteze Republica Moldova. În această sâmbătă va fi lansat  Clusterului de Turism Hîncești, care își propune să valorifice destinațiile turistice ale raionului Hîncești .

Clusterul va încuraja colaborarea dintre instituțiile publice și mediul privat. Unul dintre obiectivele Clusterului de Turism Hîncești este promovarea destinației turistice în rândul turiștilor din Republica Moldova și România. Activitățile pentru realizarea acestui obiectiv au fost: dezvoltarea unui website de prezentare a raionului Hîncești ca destinație turistică, crearea unei hărți de buzunar, realizarea unui spot video de prezentare și desfășurarea unui infotrip.

Un alt obiectiv important care a fost stabilit în cadrul clusterului este crearea structurii umbrelă „Produs de Hîncești”, aceată inițiativă vine să promoveze cultura, tradiţiile şi produsele populare a regiunii. Aceastea vor uni cei mai reprezentativi producătorii din raionul Hîncești, dar și micii meseriaşi şi producători insuficient de puternici din punct de vedere economic pentru a se promova singuri.

 

Iniţiativa de a crea acest cluster a venit din partea grupului format de Igor Rotaru fiind expert în dezvoltare regională (Iași, România) și Constantin Vlas, vicepreședintele raionului Hîncești. Tinerii au experiență îndelungată de colaborare anterioară în domeniul managementului de proiecte în cadrul unor ONG-uri, ei dețin cunoștințe din acest domeniu și au considerat oportună aplicarea modelului de succes de la Iași și în cazul raionului Hîncești.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button