Actualități

„Rândunelele” lui Rogozin, întoarse acasă/ Deputat rus, trimis acasă de pe Aeroportul Chișinău

Distribuiți acest articol!

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a interzis intrarea pe teritoriul țării a deputatului rus, Pavel Șperov, de la Partidul Liberal Democrat condus de către Vladimir Jirinovski. Deputatul va fi nevoit să facă cale întoarsă cu următoare cursă spre Moscova, transmite Omega.md

Sursa precizează că Șperov a prezentat pașaportul diplomatic în speranța că i se va permite intrarea în R. Moldova, însă nici acest act nu l-a ajutat.

Totodată, pe aeroportul din Chișinău ar mai fi fost „reținute” 10 persoane venite din Moscova, care intenționau să ajungă în diferite raioane din regiunea separatistă transnistreană.

Ținem să precizăm că vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin vrea să vină mâine cu o delegație în Republica Moldova pentru a participa la festivitățile organizate de regimul separatist, la Tighina, cu ocazia a 25 de ani de la prezența forțelor ruse de menținerea păcii în regiune. În context, ambasadorul rus, Farit Muhametșin, a fost convocat miercuri la Ministerul de Externe pentru a i se transmite că participarea oficialilor ruși la aceste manifestații vor deteriora relația bilaterală dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

Deschide.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button