MAGAZIN

Raport Departamentul de Stat: Autoritățile ruse continuă să reprime confesiunile minoritare

Distribuiți acest articol!

În 2016, în Rusia a continuat oprimarea minorităților religioase, se arată în raportul anual al Departamentului de Stat al SUA privind libertatea religioasă în lume, scrie paginaderusia.ro.

Autoritățile de stat au continuat să aresteze și amendeze diverși membri ai minorităților religioase, împotriva cărora se aduc acuzații de extremism“, – spune documentul, citat de Interfax-Ucraina.

Se subliniază faptul că și unii cetățeni americani, în special misionarii Bisericii Mormone, au fost supuși amenzilor și expulzărilor din țară. „Autoritățile au reținut și amendat mai multe persoane pentru “discurs public de incitare la atac asupra credincioșilor“, spune raportul.

În plus, Departamentul de Stat a subliniat că după adoptarea „Pachetul de legi Yarovaia“ au fost puse sub acuzare mai multe culte protestante, adepții ”Conștiinței Krishna”, și episcopul Bisericii Ortodoxe Reformate a Ucrainei.

Raportul mai arată că includerea mișcărilor religioase în lista organizațiilor extremiste se face în baza legii din Rusia privind combaterea extremismului. De asemenea, documentul precizează că autoritățile din Federația Rusă continuă să obstrucționeze încercările organizațiilor care reprezintă minoritățile religioase să cumpere pământ, le refuza cererile de a construi biserici, iar în unele cazuri amenință cu confiscarea bunurilor sau distrugerea templelor.

Poliția a efectuat percheziții în locuințe particulare și în biserici care aparțin minorităților religioase, confiscând texte religioase, bunuri și blocând site-urile lor“, se mai spune în raport.

În plus, mass-media și organizațiile non-guvernamentale din Rusia au raportat cazuri de violență fizică motivate de ură religioasă. Atacurilor au fost supuși membrii „Martorii lui Iehova“, penticostali, musulmani și evrei.

Reamintim că, în luna iulie, Curtea Supremă a Rusiei a decretat lichidarea juridică a organizației religioase „Martorii lui Iehova” din Rusia din cauza „activității sale extremiste”.

Sursa: paginaderusia.ro


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button