ActualitățiExterne

Ratingul lui Vladimir Putin a scăzut brusc în orașele cu peste un milion de locuitori

Distribuiți acest articol!

Raitingul lui Vladimir Putin a scăzut brusc în orașele mari ale Federației Ruse, potrivit ultimul sondaj publicat de Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din Rusia (VTsIOM), transmite Vedomosti. Această tendință a fost depistată în orașele a căror populație depășește un milion de locuitori.

Potrivit sociologilor, timp de o lună, ratingul lui Putin în Moscova și Sankt-Petersburg a scăzut cu aproape 12 puncte procentuale, de la 69,7% (10 ianuarie) la 57,1% (18 februarie).

În alte orașe cu peste un milion de locuitori, această scădere, tot cu 12 puncte procentuale, s-a întâmplat până la Anul Nou, iar după s-a ridicat cu două puncte procentuale. Tendințe analogice s-au înregistrat și în orașe cu populația între 100 și 500 de mii de oameni, transmite Vedomosti.

Raitingul lui Vladimir Putin rămâne stabil doar în orașele cu peste 500 de mii și până la 950 de mii de locuitori și în zonele rurale. În orașele mari a crescut numărul alegătorilor care nu știu încă nu cine vor vota. Pe lângă aceasta, a crescut popularitatea candidatului din partea partidului comunist, Pavel Grudinin. Alegerile prezidențiale din Federația Rusă vor avea loc pe 18 martie curent. În cursa electorală sunt înscriși opt candidați.

Sursa: Unimedia.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button