ActualitățiExterne

Război Rusia-SUA ar putea izbucni aproape de România

Distribuiți acest articol!

Un senator de la Moscova anunțat despre un război Rusia-SUA, care poate izbucni aproape de România, în regiunea baltică.

Senatorul rus Aleksei Pușkov a declarat că astăzi în lume există două spații în care Rusia și SUA s-ar putea ciocni în mod direct într-un război. Acestea ar fi Siria și regiunea Mării Baltice. Activitatea militară SUA în regiunea baltică ar putea să provoace o criză acută.

Înainte, presa americană a scris despre interceptarea unei nave aeriene americane Boeing P-8 Poseidon, în spațiul aerian din Marea Baltică, de către un avion rus de luptă Su-27. Jurnaliștii americani descriu acțiunile pilotului Su-27 ca fiind inofensive, însă neprofesionaliste.

Un posibil război ar putea avea loc și în Siria, acolo unde militarii americani și cei ruși s-au ciocnit deja. În urmă cu câteva luni, zeci de militari ruși, înregimentați nu în armata oficială, ci într-o firmă privată de securitate, au fost uciși în urma unui atac eșuat asupra unui obiectiv apărat de americani și de aliații acestora din Siria.

În aprilie, Rusia a desfășurat exerciții militare de amploare în țările baltice.

Autorităţile din Letonia au anunţat la momentul respectiv că au închis parţial spaţiul aerian propriu în perioada în care forţele ruse au efectuat manevrele militare în Marea Baltică, oficialii de la Riga susţinând că manevrele se desfăşoară în zonă economică exclusivă letonă.

Oficialii letoni au precizat că Rusia nu încalcă nicio regulă internaţională şi are dreptul să efectueze exerciţii, însă ataşatul militar rus la Riga a fost convocat la Ministerul leton al Apărării pentru a i se comunica îngrijorarea Letoniei în legătură cu aceste manevre, considerate drept provocatoare de către ambasadorul leton la Moscova.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button