MAGAZIN

Referendumul consultativ va costa peste 74 de milioane de lei

Distribuiți acest articol!

Organizarea și desfășurarea referendumului republican consultativ pe 24 septembrie va costa statul 74, 7 milioane de lei. Comisia Electorală Centrală a aprobat marți, 11 aprilie, devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea scrutinului, transmite IPN.

Potrivit CEC, hotărârea adoptată se înaintează Parlamentului și Guvernului în vederea asigurării mijloacelor financiare necesare organizării și desfășurării referendumului.

Președintele Igor Dodon a semnat pe 28 martie un decret privind desfășurarea unui referendum consultativ republican. La referendum cetățenii urmează să răspundă la patru întrebări. Prima întrebare se referă la abrogarea legii care pune pe umerii cetățenilor miliardul sustras din sistemul bancar. A doua întrebare se referă la acordarea președintelui a împuternicirilor de dizolvare a Parlamentului în alte condiții decât cele prevăzute în prezent și ca urmare declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. A treia întrebare ține de reducerea numărului deputaților de la 101 la 71, iar a patra se referă la studierea în școli a Istoriei Moldovei.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button