MAGAZIN

Republica Moldova, desemnată ”Best small country” la IIR awards

Distribuiți acest articol!

Anul acesta, Republica Moldova a fost nominalizată la două categorii în cadrul IIR awards 2017 nominations: „best small country IIR” și „significant IIR improvements”. În acest sens, fiind parte la Convenție, Republica Moldova are obligația de a prezenta secretariatului Convenției rapoarte privind emisiile de poluanți, în termenele și conform cerințelor stabilite.

Calitatea inventarierilor și a rapoartelor au fost evaluate după următoarele criterii: transparență, integralitate, consecvență, comparabilitate și precizie. Astfel, în urma voturilor acordate de juriul format din experți internaționali, Republica Moldova a fost desemnată câștigătoare la categoria ”best small country IIR”, în cadrul Premiilor Inventory Awards 2017.

Din data când a fost incheiat tratatul la Geneva în 1979,  Convenția a fost primul instrument internațional care se ocupă cu problemele de poluare a aerului pe o bază regională largă.

Republica Moldova a aderat la Convenția asupra poluării atmosferice pe distanțe lungi la data de 16 martie 1995, prin Hotărârea Parlamentului nr.399-XII.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button