MAGAZIN

În Republica Moldova se desfășoară Zilele Literaturii Române

Distribuiți acest articol!

La Chişinău, Cahul și Bălți, în perioada 16-19 mai 2017, va avea loc cea de-a III-a ediţie a Zilelor Literaturii Române. În aceste zile, cititorii vor avea ocazia să se întâlnească cu scriitori din Republica Moldova şi România.

În cadrul evenimentului vor avea loc conferinţe, sesiuni de autografe, lecturi publice, şi dezbateri la care vor participa: Eli Bădică, Dan Coman, Alex Cosmescu, Ana Donțu, Paula Erizanu, Vasile Ernu, Iulian Fruntașu, Em. Galaicu-Păun, Florin Lăzărescu, Alexandru Matei, Alina Purcaru, Maria Șleahtițchi, Tatiana Țîbuleac, Lucia Țurcanu, Radu Vancu.

Ediția a treia a Zilelor Literaturii Române a debutat astăzi la Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul cu o conferinţă cu genericul „De la sectă la bandă: forme de marginalitate în regimurile represive” .

Pentru ziua de mâine, la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău, este preconizată conferința „Canonul generațiilor. Ce rămâne și cum alegem”. Tot aici va fi prezentat Dicționarul general al literaturii române, vol. I și II.

Pe data de 18 mai la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chişinău va avea loc conferința:„Despre Roland Barthes” de Alexandru Matei, iar la Librăria din Centru – lansări & sesiuni de autografe: „Parohia și Căsnicie” de Dan Coman, „Întîmplări și personaje” de Florin Lăzărescu, „Vara în care mama a avut ochii verzi” de Tatiana Țîbuleac.

Vineri, 19 mai  se vor încheia Zilele Literaturii Române, ediţia a III-a, cu lecturi, conferinţe şi dezbateri care vor avea loc la Universitatea de Stat din Moldova, Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism şi la Teatrul-Spălătorie din Chişinău.

Acest eveniment este organizat de Uniunea Editorilor din Republica Moldova în parteneriat cu Ministerul Culturii, Muzeul Național de Literatură Română (București), Primăria municipiului Chișinău.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button