Actualități

Republica Moldova va cumpăra din nou energie electrică de la Cuciurgan

Distribuiți acest articol!

Republica Moldova a reluat la 5 iunie achizițiile de energie electrică de la Centrala Termoelectrică Moldovenească de la Cuciurgan, care a recâștigat dreptul de a asigura circa 70 la sută din livrările de energie electrică. Alte 30 la sută din necesități vor fi acoperite de importurile din Ucraina, informează MOLDPRES.

”ENERGOCOM” a negociat și a încheiat la finele lui martie un contract de furnizare a energiei electrice cu compania ”DTEK Trading” (Ucraina), valabil până la 31 martie 2018, având la bază cea mai mică ofertă de preț existentă la acel moment.

Ulterior, însă, Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan a prezentat noul preț avantajos.

”ENERGOCOM” precizează că, având în vedere aceste condiții noi, datorită cărora Republica Moldova ar putea beneficia de un preț mai mic la energia electrică procurată, dar și reieșind din dorința de a securiza cât mai mult furnizările de energie electrică, au fost purtate negocieri suplimentare cu ambii furnizorii și s-a decis de a încheia un contract de furnizare a energiei electrice și cu compania de peste Nistru care a intrat în vigoare începând cu 5 iunie 2017.

Ambele contracte sunt valabile până la 31 martie 2018 și garantează asigurarea integrală a Republicii Moldova cu energie electrică din ambele surse în proporție de 30 la sută din SEU Ucraina și 70 la sută de la Centrala de la Cuciurgan.

Acest lucru va permite consumatorilor Republicii Moldova să beneficieze de cele mai avantajoase și sigure condiții de furnizare a energiei electrice pe toată perioada contractuală.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button