ActualitățiExterne

Rex Tillerson anunță că SUA vor răspunde cu expulzarea a sute de diplomați ruși

Distribuiți acest articol!

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, anunță că SUA se gândește cum să răspundă acțiunilor de expulzare a diplomaților de la Moscova și nu exclude variantă răspunderii cu aceeași monedă, planificând expulzarea a sute de diplomați ruși de la Washington.

După întâlnirea pe care a avut-o cu omologul său rus, Serghei Lavrov, la Manila (Filipine), Tillerson a dezvăluit că a pus ”întrebări clarificatoare” în legătură cu expulzarea diplomaților americani de la Moscova. Cei doi au recunoscut necesitatea soluționării și discutării unor chestiuni de securitate națională, în pofida neînțelegerilor dintre cele două state.

Nu cred că este folositor să reducem totul la o singură chestiune. Acestea sunt două ţări mari şi ar trebui să găsim lucruri asupra cărora putem lucra împreună, să încercăm să lucrăm împreună. Va tebui să găsim o cale pentru rezolvarea diferendelor pe care le avem”, a declarat Rex Tillerson după întâlnirea cu omologul său rus.
Am avut o întâlnire lungă cu Rex Tillerson. În primul rând, el a a vrut să ştie detaliile deciziilor pe care a trebuit să le luăm ca răspuns la sancţiunile împotriva Rusiei adoptate de Congresul SUA. I-am dat aceste explicaţii”, a afirmat Serghei Lavrov.
Rex Tillerson şi Serghei Lavrov s-au întâlnit în cadrul unei reuniuni a Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), care se desfășoară în perioada 6-8 august, la Manila.

Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button