România

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României s-au majorat în februarie cu 325 milioane euro şi au ajuns la 35,83 miliarde euro

Distribuiți acest articol!

Rezervele valutare la Banca Naţională s-au majorat în februarie cu 325 milioane euro şi au ajuns la 35,83 miliare euro, după intrări de 1,37 miliarde euro în cursul lunii.

Fondurile care au intrat la BNR în februarie au reprezentat modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

Tot în februarie au ieşit din rezerve 1,04 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

În perioada 24 februarie-23 martie  se aplică decizie de reducere a ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută  la 6%, de la 8%.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,92 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) au fost la finalul lunii februarie de 40,75 miliarde euro, faţă de 40,27 miliarde euro la 31 ianuarie 2020.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button