Actualități

Rezoluția referitoare la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul RM va fi examinată la ONU

Distribuiți acest articol!

Procesul de pregătire pentru examinarea proiectului de rezoluție intitulat „Retragerea completă şi necondiţionată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova” în cadrul Adunării Generale ONU a fost analizat astăzi, la o ședință convocată de prim-ministrul Pavel Filip.

Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a informat despre acțiunile întreprinse în contextul examinării proiectului rezoluției Republicii Moldova la punctul 35 de pe agenda celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU „Conflictele prelungite din arealul GUAM şi consecințele acestora pentru pacea, securitatea şi dezvoltarea internaţională”. Această iniţiativă a fost formulată de primministrul Pavel Filip în discursul rostit de la tribuna Adunării Generale a ONU la 22 septembrie 2017.

Dezbaterile şi votul privind acest proiect de rezoluţie se vor desfăşura pe 22 iunie curent la New York. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a fost delegat pentru a prezenta proiectul rezoluției în plenul Adunării Generale ONU.

Sursa: Deschide.md

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button