MAGAZIN

Riscă 16 ani de închisoare pentru organizarea online a jocurilor de noroc

Distribuiți acest articol!

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală și a remis în instanța de judecată cauza penală de acuzare a unei persoane juridice și a administratorului acesteia, învinuiți de practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător, evaziune fiscală și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

În cadrul urmăririi penale efectuate de către procurorii PCCOCS, ofițerii de urmărire penală ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP al MAI cu suportul ofițerilor de investigații ai Serviciului de Informații și Securitate s-a stabilit că învinuiții, sub pretextul prestării serviciilor de comunicații electronice prin rețelele cu cablu (call-centru), au amenajat, în sect. Botanica al mun. Chișinău, o sală de jocuri de noroc, dotată cu mese caracteristice jocurilor de noroc, precum și alte mijloace materiale de joc utilizate pentru desfăşurarea jocurilor de noroc (rulete, cărți caracteristice jocurilor de noroc, fise), în vederea practicării jocurilor de noroc prin intermediul sistemelor de comunicaţii electronice de tip internet, care a activat ilegal în perioada anilor 2014-2017. S-a constatat că angajații acestei întreprinderi, în lipsa unei evidențe contabile obligatorii, primeau în plicuri, mijloacele financiare necontabilizate, în calitate de salarii neoficiale. Totodată, banii obținuți pe cale infracţională în rezultatul comiterii infracțiunilor și care constituiau venituri ilicite, au fost utilizați de către administratorul întreprinderii atît în interesele acesteia, cît și în interesele sale personale.

Astfel, în rezultatul acestor acțiuni, Bugetului Public Național i-a fost adus un prejudiciu în sumă de 4 445 668 lei.

La fel, pentru complicitate la comiterea infracțiunii de evaziune fiscală a fost expediat în instanța de judecată și un fost angajat a persoanei juridice, aceasta recunoscîndu-și vina de comiterea infracțiunii incriminate.

În privința celorlalte persoane implicate în săvîrșirea infracțiunilor investigațiile continuă

Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de care este acuzat, administratorul societății comerciale riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de pînă la 16 ani iar persoana juridică – sub formă de lichidare a acesteia.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button