Actualități

România a depășit SUA la exporturi auto în Germania

Distribuiți acest articol!

Peste 5% din mașinile înmatriculate în Germania, în acest an, provin din România. Volumul este egal cu cel al Marii Britanii și Suediei la un loc sau de patru ori cât cel al Statelor Unite.

România a ajuns în topul furnizorilor de autovehicule pentru Germania, una dintre cele mai mari piețe de automobile din lume, mașinile românești reprezentând aproape 6% din importurile de vehicule din această țară, potrivit Profit.ro.

Potrivit Autorității pentru transport din Germania, România s-a numărat printre primele 10 țări care exportă autoturisme în această țară, într-o companie selectă formată din cele mai mari țări producătoare din lume: Japonia, Franța sau Spania. Exporturile românești de autoturisme către Germania dețin o cotă de peste 2 procente din întreaga piață, în condițiile în care peste 60% din înmatriculările de autoturisme reprezintă vehicule construite local, iar alte aproximativ 10 procente sunt automobile produse de companiile germane de automobile în uzine din alte țări europene.

Absolut toate vehiculele românești înmatriculate în primele 5 luni în Germania sunt Dacia, ceea ce înseamnă că în statistici nu apare niciun Ford B-Max, fabricat la Craiova. Numărul de autoturisme fabricate în România, cumpărate de cetățenii germani a fost de 6.785 în luna mai și 26.098 în intervalul ianuarie – mai 2017. Cota de piață a mașinilor românești este de 2,1% în mai și 1,8% în primele 5 lni ale anului, dar este de 5,42% în rândul mașinilor importate. Vânzările de mașini produse în România pe piața din Germania au crescut luna trecută cu aproape 50% în comparație cu anul trecut și cu 35% pe intervalul ianuarie – mai. Modelele preferate de germani sunt Dacia Sandero și Dacia Duster.

Lista țărilor care exportă vehicule în Germania este condusă de Japonia, care deține o cotă de 9,4% din toată piața și aproape un sfert din importuri. O poziție foarte bună, în top 3, este ocupată de Cehia, țară care găzduiește mai multe uzine ale grupului VW. Marea Britanie, țară în care sunt produse câteva modele foarte bine vândute în Germania (Nissan Qashqai sau Mini)  a exportat jumătate din volumul înregistrat de România. România se află abia pe locul 27 la nivel mondial, din punct de vedere al producție de vehicule, și pe locul 11 în Uniunea Europeană (359.306 unități produse). Germania este cea mai mare piață auto și cel mai mare producător de vehicule din Europa, aflându-se totodată pe locul patru la nivel global, după producția de vehicule (6 milioane de unități fabricate în 2016).

Digi24.ro


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button