MAGAZIN

România oferă GRATUIT 500 de locuri la mare pentru elevii din Chișinău

Distribuiți acest articol!

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a semnat un program de cooperare Bucureşti – Chişinău în domeniul educaţiei. Scopul programului reprezintă recunoaşterea şi recompensarea performanţelor şcolare ale elevilor din Chişinău prin oferirea biletelor de odihnă în România, la mare. 

Potrivit regulamentului, programul se adresează elevilor cu performanţe şcolare excepţionale de gimnaziu şi de liceu cât şi profesorilor. Proiectul va derula în perioada de vară (iunie – septembrie 2018). De asemenea, Municipiul Bucureşti prin Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti – PROEDUS va oferi servicii de cazare, masă şi transport dus – întors de la Chişinău până în Bucureşti pentru 500 de persoane, iar taberele de odihnă vor fi organizate la mare.

Astfel, pentru a beneficia de oferta propusă de Primăria Bucureşti, elevii, dar şi profesorii vor fi obligaţi să prezinte documentele necesare (carnetul de elev vizat la zi, acordul medical, valabilitatea paşaportului sau vizei) la sediul Primăriei Chişinău.

Totodată, în scopul de a promova relaţiile dintre Republica Moldova şi Romania, oraşele Chişinău şi Bucureşti au hotărât de comun acord să semneze un Protocol de Înfrăţire. Acesta prevede: promovarea schimbului de informaţii între cele două oraşe, sprijinul agenţilor economici din Bucureşti şi Chişinău şi încurajarea domeniilor cultură, educaţie şi sport.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button