ActualitățiBasarabiaRomânia

România oferă un grant de 300 de mii de euro pentru societatea civilă și presa independentă din R. Moldova

Distribuiți acest articol!

România va acorda 300 de mii de euro pentru susținerea societății civile și presei independente. Despre aceasta a declarat ministrul de Externe de peste Prut, Bogdan Aurescu, în urma întrevederii cu șefa statului, Maia Sandu.

„Am decis, ca ministru de Externe al României, acordarea unei noi contribuții voluntare din partea României, în valoare de 300 de mii de euro, prin intermediul European Endowment for Democracy (EED) în scopul implementării de proiecte pentru susținerea societății civile și a presei independente din R. Moldova”, a spus Bogdan Aurescu.

Ministrul a precizat că asistența financiară este atribuită în conformitate cu pachetul de sprijin anunțat de către președintele României Klaus Iohannis, în decembrie, anul trecut, la Chișinău și „vine în continuarea contribuției voluntare similare de 250 de mii de euro, acordate anul trecut în luna noiembrie”.

„Am plecat de la premisa în acordarea acestei asistențe că susținerea societății civile și presei independente din R. Moldova reprezintă elemente centrale pentru dezvoltarea unei societăți democratice”, a declarat Bogdan Aurescu.

Ministrul a precizat că a discutat cu șefa statului despre importanța convenirii unui nou program de asistență nerambursabilă, care să îndeplinească funcțiile acordului privind asistența nerambursabilă de 100 de milioane de euro, semnat în 2010 și ieșit din vigoare în martie 2021.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button