Actualități

România şi Republica Moldova îşi armonizează practicile în domeniul justiţiei

Distribuiți acest articol!

România și Republica Moldova își armonizează practicile în domeniul justiției în cadrul forumului juridic moldo-român, care se desfășoară la București. În cadrul evenimentului subiectele legate de reforma justiției și lupta împotriva corupției sunt abordate în perspectivă europeană. Este cel de-al doilea forum în domeniul justiției organizat de autoritățile din România și Republica Moldova, primul fiind desfășurat anul trecut la Chișinău. România dorește să împărtășească autorităților din Republica Moldova experiența acumulată în formarea și consolidarea instituțiilor din domeniul justiției, a declarat în deschiderea forumului, ministrul Justiției de la București, Tudorel Toader. Oficialul a subliniat că între instituțiile specializate dintre cele două țări există o bună cooperare, inclusiv între cele două ministere, care au colaborat până acum în baza unui plan de acțiuni asumat în august 2016. Miniștrii Justiției din România și Republica Moldova au semnat un memorandum de colaborare între instituțiile de probațiune din cele două țări. Acest document va permite supravegherea persoanelor aflate în probațiune, care au dreptul să circule peste hotare, de către autoritățile ambelor state. Republica Moldova este reprezentată la București de către ministrul Justiției, Vladimir Cebotari.


Distribuiți acest articol!

3 Comments

  1. Maia si Nastase spuneau ca justitia la noi e corupta. Ai prostilor, sa fost corupta oare romanii mai colaborau cu noi?

  2. Moldova are ce învăța de la Români, doar că nu înțeleg cum unii actori politici, critică România care ne ajută tot mai mult.

  3. Romania deja face parte din UE, Moldova tinde si are viziuni Europene, colaborarea in orice domeniu ar fi iesit frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button