MAGAZIN

România şi Republica Moldova luptă împreună contra terorismului

Distribuiți acest articol!

5 milioane de euro au fost alocate proiectului RED-ALERT, pentru combaterea propagandei teroriste din mediul online. Proiectul coordonat de Siveco România şi finanţat de Comisia Europeană, va dura 3 ani, iar Republica Moldova se numără printre parteneri.

În urma unei cercetări, s-a estimat că 90% din activitatea teroristă de pe internet se desfășoară prin intermediul site-urilor de socializare. Este pentru prima dată când Siveco România, unul dintre cei mai mari furnizori de software și servicii de IT, coordonează o zonă de securitate cibernetică. Scopul poiectului este să dezvolte noi instrumente de monitorizare online în scopul combaterii terorismului.

Președintele Siveco România susține că pentru a ne proteja de propaganda teroristă trebuie să ne comportăm online la fel ca și în viața reală.

FLORIN ILIA, preşedintele Siveco România: „Prietenii online trebuie să fie aceeași pe care îi cunoaștem efectiv față în față și în viața reală. Să nu dăm străinilor date despre noi și despre familiile noastre și să aplicăm bunul simț și gândirea critică.”

Iar leaderul RED-ALERT susţine că proiectul urmărește să dezvolte noi instrumente de monitorizare și analiză a conținutului online cu caracter terorist.

CRISTI POTLOG, liderul tehnic al proiectului RED-ALERT: „Proiectul își propune să utilizeze ultimele noutăți tehnologice apărute în domeniul inteligenței artificiale și transformarea informațiilor nestructurate, respectiv texte schimbate de pe rețele sociale, care să poată fi analizate de calculatoare, astfel încât să se identifice potențialul conținut terorist.”


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button