ActualitățiRomânia

România votează pentru Reîntregire! Județul Bistrița-Năsăud semnează Declarația de Unire

Distribuiți acest articol!

La propunerea consilierului județean PSD Dan Birișiu, în CJ Bistrița-Năsăud s-a votat în unanimitate pentru elaborarea unei Rezoluții de Unire cu Republica Moldova, care să fie supusă aprobării în următoarea ședință.

Există o dezbatere susținută sau intensificată în ultima perioadă pe acest subiect. Păstrând cadrul legal și competențele noastre, vă rog să asumați inițierea unui text pentru această rezoluție, bineînnțeles cu colegii din cadrul CJ care doresc să ia parte la redactarea ei pentru următoarea ședință. Cred că o astfel de rezoluție va fi un semnal simbolic, binevenit. Am văzut că deja o administrație locală din județul nostru, Parva, a făcut un asemenea gest, am văzut un parlamentar care într-o conferință de presă lua acordul primarului orașului Beclean. Cred că este un gest simbolic pentru frații noștri de peste Prut”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

În contextul în care consilierul județean PSD Angelo Manea a propus ca următoarea ședință ordinară CJ să aibă loc în 27 martie, pentru a marca 100 de ani de la momentul în care Sfatul Țării a aprobat Unirea Basarabiei cu România, Radu Moldovan a precizat că a primit o invitație chiar la Chișinău pentru 26 martie. Comuna Parva este prima localitate din România care a adoptat, în Consiliul Local, o Declarație de Unire cu Republica Moldova, iar Becleanul ar putea deveni primul oraș din țară care să se pronunțe pentru Unire, după ce primarul Nicolae Moldovan, la propunerea deputatului PMP Ionuț Simionca, a spus că va iniția în CL un proiect de hotărâre în acest sens.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button