MAGAZIN

Românii de peste Prut câştigă minim 10.000 de lei lunar

Distribuiți acest articol!

Românii de peste Prut o duc din ce în ce mai bine. Institutul Naţional de Statistică de la Bucureşti a raportat o continuare a creşterii câştigului mediu net. Salariul la nivel naţional în luna martie a fost de 2342 roni, echivalentul a 515 euro, sau 10 mii 700 de lei moldoveneşti, în creştere faţă de luna precedentă cu 106 roni.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în IT, domeniu în care angajaţii au beneficiat de un minim de aproape 6.000 de roni, aproximativ 26 de mii de lei moldoveneşti. Cele mai mici beneficii, puţin sub 1400 de roni, circa 6.300 lei moldoveneşti, au fost înregistrate în industria hotelieră şi restaurante. În martie 2017, faţă de luna precedentă, cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în extracţia şi prelucrarea petrolului brut şi a gazelor naturale.

Conform sursei citate, salariul mediu net a crescut şi în sănătate, învăţământ şi administraţia publică. În luna martie 2017, în toate activităţile din sectorul economic al României, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare decât în luna precedentă ca urmare a acordării primelor ocazionale, drepturilor în natură şi ajutoarelor băneşti şi ca urmare a realizărilor de producţii ori a încasărilor mai mari.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button