MAGAZIN

Rusia cere de la OSCE o apreciere a legii anti-propagandă votată de Parlamentul de la Chișinău

Distribuiți acest articol!

Reprezentantul permanent al Rusiei la OSCE, Aleksandr Lukaşevici, a cerut Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa ‘să dea o apreciere’ legii de modificare a Codului audiovizualului (legea anti-propagandă) în Republica Moldova prin care este restricţionată difuzarea canalelor tv ruseşti. 

Moscova o consideră ca fiind discriminatorie această lege la adresa mass-media ruse în Republica Moldova. Lukaşevici afirmă într-o postare pe Facebook că ‘forţele rusofobe din parlamentul Republicii Moldova şi-au impus încă o dată voinţa asupra populaţiei, încălcând dreptul fundamental la acces liber la informaţie’, scrie Agerpres. 

”Acest act de discriminare deschisă a mass-media ruseşti este unul consecvent şi este un nou atac antirusesc al majorităţii parlamentare de la guvernarea Moldovei’, susţine diplomatul rus, în condiţiile în care în Rusia presa liberă aproape că nu există, orice opinie alternativă este înăbuşită, conform observatorilor independenţi.

Duma de Stat a Rusiei a adoptat la 24 ianuarie o declaraţie privind aşa-numita discriminare a mass-mediei ruse în Republica Moldova. În aceeaşi zi, un grup de deputaţi moldoveni a înregistrat în parlamentul de la Chişinău un proiect de Declaraţie prin care condamnă atacurile Federaţiei Ruse asupra securităţii informaţionale a republicii şi amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button