MAGAZIN

Rusia, extrem de îngrijorată de situaţia din Coreea de Nord, după cel mai recent test balistic

Distribuiți acest articol!

Rusia s-a declarat “extrem de îngrijorată” de situaţia din Coreea de Nord, denunţând o “tendinţă spre o escaladare” a tensiunilor, după tirul de rachetă din noaptea de luni spre marţi, care a survolat Japonia, relatează AFP.

„Vedem o tendinţă către o escaladare (…) şi suntem extrem de îngrijoraţi de dezvoltrea generală” a situaţiei, a declarat viceministrul rus pentru Afaceri Externe, Serghei Riabkov.

Armata sud-coreeană a anunţat că racheta a fost lansată din apropiere de capitala nord-coreeană Phenian, cu puţin înainte de 6 ora locală (00.00 ora României) şi că a zburat 2.700 de kilometri, ajungând la o altitudine de aproximativ 550 de kilometri.

Racheta a căzut în mare, la 1.180 de kilometri est de insula japoneză Hokkaido.

Armata niponă nu a încercat să o doboare când a trecut peste teritoriul Japoniei, în jurul orei locale 6.07 (00.07 ora României), a declarat ministrul Apărări, Itsunori Onodera, precizând că racheta s-a dezmembrat în trei bucăţi şi a căzut în apă.

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte marţi de urgenţă, pentru a discuta noul incident.

Coreea de Nord a efectuat zeci de teste balistice sub conducerea lui Kim Jong-un, dintre care cel mai recent sâmbătă, însă lansarea de proiectile deasupra Japoniei este rară.

Sursa: news.ro


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button