MAGAZIN

Rusia face FRONT pentru Coreea de Nord: KREMLINUL pune piciorul în prag

Distribuiți acest articol!

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi-a exprimat miercuri opoziţia faţă de impunerea unor noi sancţiuni economice împotriva Phenianului, apreciind că “oportunităţile de presiuni economice au fost practic epuizate”, transmite dpa.

“Nu putem susţine ideile pe care unii dintre partenerii noştri continuă să le avanseze şi care urmăresc practic să stranguleze Coreea de Nord din punct de vedere economic”, a declarat Lavrov, citat de agenţia publică de ştiri TASS.

Lavrov, care s-a întâlnit cu ambasadorul sud-coreean la Moscova, Park Ro Byug, pentru un schimb de opinii în chestiuni privind relaţiile bilaterale, a remarcat faptul că în ultimele zile s-a produs o uşoară scădere a tensiunilor din Peninsula Coreeană. Săptămâna trecută, şeful diplomaţiei ruse afirma că sunt “riscuri foarte mari” ca SUA şi Coreea de Nord să ajungă la război, scrie agerpres.ro.

Rusia şi China, care sunt membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU, au cele mai strânse relaţii diplomatice cu Coreea de Nord, altfel un stat izolat. La începutul lui august, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a votat în unanimitate în favoarea impunerii de noi sancţiuni economice împotriva acesteia, în efortul de a pune capăt programului său de înarmare nucleară, aminteşte dpa.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button