ActualitățiExterne

Rusia înfiinţează noi baze militare la hotarele sale

Distribuiți acest articol!

Armata rusă va suplimenta numărul soldaților și va înființa noi baze militare la frontiera sa vestică, a anunţat miercuri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de agenția oficială TASS.

Generalul Serghei Şoigu a precizat că această decizie a Rusiei este un răspuns la activităţile NATO în ţări din centrul și estul Europei, inclusiv în România.

“Situaţia la frontierele din vestul Rusiei tinde să se deterioreze. Acest lucru este cauzat de intensificarea activităţilor militare NATO în ţări est-europene. Alianţa Nord-Atlantică suplimentează prezenţa în ţările baltice, unde se extinde infrastructura portuară, aeroportuară şi unde sunt construite noi baze militare”, a declarat Serghei Şoigu, citat de agenţia Tass.

NATO definitivează planul celor patru batalioane multinaţionale în ţările baltice şi în Polonia, mobilizând “în total 5.000 de militari şi echipamentele aferente”, a precizat Şoigu, avertizând şi în legătură cu elementele sistemului antibalistic.

“Până în 2018, în afară de baza antirachetă din România, există planuri pentru construirea unei instalaţii similare în Polonia”, a precizat ministrul rus al Apărării.

Ca o contramăsură, Rusia a trimis în Districtul Militar Vestic peste 300 de sisteme militare, în ultimele şase luni. În continuare, “până la sfârşitul anului, aproximativ 40 de unităţi militare vor fi construite în Districtul Militar Vestic”, a precizat Şoigu.

Districtul Militar Vestic al Rusiei are frontieră terestră cu Polonia.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button