Actualități

Rusia lui Putin, îngenuncheată de COVID-19. Serul Sputnik nu oprește valul 4

Distribuiți acest articol!

În Rusia se vorbește deja despre al 4-lea val al pandemiei, iar de această dată, tineri sînt cei mai afectați. Pentru a-i stimula pe oameni să se vaccineze, la Moscova se oferă chiar autoturisme și apartamente.

Numărul de cazuri noi a crescut alarmant în ultima săptămînă. Spitalele din Moscova sînt ocupate cu pacienți COVID în proporție de 78 la sută. În mijloacele de transport în comun s-au înmulțit controalele pentru a-i determina pe pasageri să poarte mască și mănuși. Restaurantele, barurile și cluburile de noapte se vor închide la ora 23.00.

Cei care au afaceri în acest sector speră că restricțiile nu vor dura luni de zile, așa cum a fost anul trecut. Rusia a dezvoltat un nou vaccin împotriva diferitor tipuri de COVID-19 Zilele călduroase din capitala rusă i-au făcut pe moscoviți să iasă la plimbare, în parcuri fără a mai tine cont de distanțarea socială.

Locurile de joacă pentru copii din parcuri au fost și ele închise cel puțin pînă pe 20 iunie. Nu se mai pot închiria biciclete sau trotinete. Măsurile vor fi înăsprite sau nu în funcție de numărul de îmbolnăviri înregistrate zilnic. Orașul Sankt Petersburg, chiar dacă este una dintre gazdele Campionatului European de Fotbal pregătește restricții începînd de joi. Activitatea restaurantelor va fi limitată iar în zonele de pe stadion destinate suporterilor nu se vor mai vinde alimente și băuturi.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button