ActualitățiExterne

Rusia: Serghei Șoigu propune mutarea capitalei în Siberia

Distribuiți acest articol!

Cinci mari centre industriale și științifice urmează să fie înființate în Siberia, iar capitala Rusiei trebuie mutată acolo.

Acest lucru se înțelege din cuvintele ministrului rus al Apărării, Serghei Shoigu, la o întâlnire cu oamenii de știință din filiala siberiană a Academiei de Științe din Rusia.

„Trei sau mai bine cinci” centre cu o populație de 300-500 de mii de persoane sau chiar un milion sunt necesare ca parte a dezvoltării Siberiei.

„Și nu doar pentru a construi un oraș și pentru a muta capitala acolo, ci pentru a o face cu o direcție foarte specifică către acest domeniu de activitate”.

Aceste propuneri, precum și regretul obișnuit al lui Șoigu pentru lipsa de amploare a proiectelor rusești, așa cum au existat în fosta URSS, au fost făcute de mai multe ori în ultimii 10 ani. Șoigu, al cărui nume a apărut în unele publicații ca succesor acceptabil al președintelui Vladimir Putin și singurul ministru care a rămas la putere în timpul guvernării lui Putin, a propus, de asemenea, ideea ca parte a unui plan de abordare a suprapopulării Moscovei.

Șeful statului însuși nu și-a exprimat sprijinul pentru idee, dar în timpul „liniei de asistență” de acum două luni, a permis unor agenții naționale și birourilor marilor companii de stat să se mute din Moscova.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button