ActualitățiBasarabia

Rusia va scumpi gazul pentru R. Moldova, la toamnă

Distribuiți acest articol!

Vadim Ceban, directorul ,,Moldovagaz” a anunțat că în toamnă Rusia va scumpi gazul care este livrat în Republica Moldova. Iar această scumpire va fi operată de către „Gazprom”.

„Noi avem deja analiza făcută, iar cu noul Guvern urmează să stabilim pașii privind asigurarea securității energetice a Republicii Moldova. Nu vreau să sperii pe nimeni cu o scumpire, dar o corecție va fi și e vorba de majorare”, a declarat Ceban în cadrul unui interviu acordat pentru nts-tv.md.

Șeful de la „Moldovagaz” a adăugat că o majorare a prețurilor la gazele naturale este atestată și în Europa, inclusiv în Ucraina, după ce pe timpul pandemiei tarifele au fost micșorate, însă nu ar fi fost vorba despre „motive politice” .
„Ne așteaptă o modificare a tarifului, dar ținând cont că avem un furnizor de nădejde – „Gazprom”… Vom vedea dacă va fi prelungit contractul vechi sau va fi semnat altul nou. Nu pot spune cu câte procente, dar factorul principal care va cauza majorarea tarifului e prețul la gaz”, a afirmt directorul „Moldovagaz”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button