MAGAZIN

Rute școlare susendate din cauza drumurilor înzăpezite

Distribuiți acest articol!

Trei rute școlare care au fost suspendate din cauza drumurilor înzăpezite, la data de 1 martie curent, anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii într-un comunicat de presă.

Este vorba de rutele din:

– Schinoasa –  Țibirica, raionul Călărași;

– Izvoare – Pohrebeni, raionul Orhei;

– Purcari – Olănești, raionul Ștefan Vodă.

Sectorul de drum s. Schinoasa – s. Țibirica, raionul Călărași, este un drum public comunal, administrat de primăria localității Țibirica, care nu a fost asigurat cu un contract de întreținere pe timp de iarnă. Totuși, la data de 1 martie 2018, a fost semnat un contract cu S.A. „Drumuri Călărași”. Astfel, drumul a fost deblocat și s-a reluat circulația.

Despre sectorul de drum s. Izvoare –  s. Pohrebeni, raionul Orhei, autoritățile locale au informat că drumul a fost întroienit în noaptea de 1 martie, dar până la ora 07:00 acesta a fost deszăpezit, fiind antrenate două unități de utilaj special. Circulația a fost reluată și s-au efectuat rutele transportului public regulat din localitățile Izvoare și Șișcani. Motivul neexecutării rutei școlare nu este cunoscut.

Sectorul de drum s. Purcari –  s. Olănești, raionul Ștefan Vodă, este administrat de Consiliul raional Ștefan Vodă, care are contract de întreținere pe timp de iarnă semnat cu compania „Credo Industry”. Conform informației prezentate, autobuzul care urma să transporte elevi a rămas blocat în curtea școlii, neajungând la rețeaua de drumuri publice.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat menține până pe data de 3 martie o avertizare hidrologică de cod galben pe teritoriul Republicii Moldova. În râurile şi bazinele de apă din ţară se prognozează intensificarea procesului de formare a gheţii și instalarea podului de gheaţă. Gheaţa pe alocuri va fi subţire, ieşirea pe ea prezentă pericol. Părinţii care au copii minori, cît şi amatorii pescuitului de iarnă sunt atenționați să fie prudenţi.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button