Actualități

S-a deschis capsula timpului la Universitatea de Stat din Moldova

Distribuiți acest articol!

La data de 17 mai în incinta blocului 4 a Universității de Stat din Moldova a avut loc cea de-a 6-a ediție a Galei Premianților 2017. În cadrul evenimentului s-a deschis capsula timpului care a fost demontată din pilonul USM, zidită acum 50 de ani. Faptul dat a adunat zeci de studenți, lectori dar și simpli trecători care au fost curioși să afle ce mesaj ascunde aceasta.

Primul care a luat cuvântul a fost Gheorghe Ciocanu. Acesta i-a motivat pe studenți să urmeze masteratul anunțând totodată și despre deschiderea capsulei timpului. “S-a deschis capsula timpului din anul 1967. Prin evenimentul dat recunoaștem eforturile care le-ați depus. Întreaga asociație academică este mândră de voi și vă va sprijini pe parcursul viitorilor ani de studii, iar în continuare vom lua cunoștință cu un mesaj din alta epocă“, a consemnat rectorul USM.

Este un pas important în istorie și sper că peste 30 de ani ne vom întâlni să ne aducem aminte despre evimentele petrecute aici. Scopul capsulei este de a transmite un mesaj noii generații.“ A declarat Ciorici Corneliu prședintele autuguvernării studenților din Moldova.

Eu fiind cel mai tânăr, mi-au poruncit să citesc adresarea dată. Aceasta era istoria și doctrina politică a timpului, chiar și cu 50 de ani în urmă universitatea noastră era un centru cultural-științific. Doresc tineretului de astăzi să lupte pentru a acumula cunoștințe atât de importante pentru statul nostru“, a menționat semnatarul mesajului Andrei Bujoreanu, cel care a participat la zidirea capsulei acum 50 ani.

Amintim că această capsulă a timpului a fost ascunsă în pilon în anul 1967, cu scopul de a transmite următoarelor generații un mesaj din altă epocă.

Autor: Mihail Caragacean

 

Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button