10TVActualitățiCultură

Să le purtăm cu mândrie: Astăzi este ziua internațională a iei

Distribuiți acest articol!

Astăzi este ziua internațională a iei. Mai mulți reprezentanți ai ambasadelor Republicii Moldova, angajați ai unor instituții și-au îmbrăcat straile de sărbătoare și sau pozat pentru rețele de socializare.

Din Japonia și Marea Britanie, au îndemnat conaționalii să îmbrace astăzi bluza românească și să o poarte cu mândrie.

„Un popor care îşi aminteşte e un popor care are viitor! 24 iunie Ziua internațională a Iei! 27 iunie Ziua Națională a portului popular!!!”, a scris directorul Palatului Național, Andrei Locoman, pe pagina sa de facebook.

Reprezentanții ambasadei Republicii Moldova în Japonia au marcat Ziua Universală a Iei.

„Echipa ambasadei Republicii Moldova la Tokio contribuie la promovarea culturii naționale peste hotarele țării noastre, inclusiv a unuia din cele mai reprezentative elemente ale sale, cămașa tradițională, cămașa cu alțiță/ia”, au scris aceștia.

Inițiativa dată a fost susținută și de Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie.

„Îmbracă o ie, alătură-te Ambasadei și poart-o cu mândrie!”, au spus reprezentanții ambasadei.

De asemenea și Ambasada Republicii Moldova în Italia, la fel, a invitat conaționalii să pună în valoarea portul popular.

„Purtând piesele de vestimentație ale portului nostru popular precum ia și cămașa tradițională, perpetuăm astfel tradițiile și obiceiurile noastre. Echipa Ambasadei invită conaționalii noștri din Italia și de pretutindeni să distribuie fotografii sau materiale video în care să fie pus în valoare portul nostru popular”, se arată într-un mesaj publicat de aceștia.

Bluza este purtată cu mândrie și la Vilnius.

„Pentru celebrarea Zilei Universale a Iei, la Vilnius purtăm cămașa și ie cu mândrie”, spun reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Lituania.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button