MAGAZIN

Satul care scapă de sărăcie. Investiție de 16 milioane de lei

Distribuiți acest articol!

Un proiect social în valoare de peste 16 milioane de lei, care are ca scop reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, a fost lansat, în comuna Hilişeu Horia din judeţul Botoşani.

Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014- 2020, este implementat de Primăria comunei Hilişeu Horia, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Hilişeu-Horia şi Asociaţia Zile cu Soare pentru Îngeraşi.

Primarul comunei Hilişeu Horia, Ioan Butnaru, susţine că, prin acest proiect, se dorește reducerea fenomenului de abandon şcolar pentru 106 elevi din comunităţile marginalizate prin programe tip şcoală după şcoală, a două şansă şi prin consiliere la care vor participa şi câte un părinte pentru fiecare elev în parte, crearea unui program de cursuri pentru 90 tineri din comunităţile marginalizate, dar şi informarea, consilierea, orientarea şi medierea pe piaţa muncii a 486 membri ai grupului ţintă.

Proiectul urmăreşte, totodată, calificarea profesională a 375 membri ai grupului ţintă şi crearea a 205 locuri de muncă şi subvenţionarea angajatorilor.

De asemenea, prin proiectul “Reducerea sărăciei prin activităţi integrate în comunităţile marginalizate” se va realiza sprijinirea a 21 membri ai grupului ţintă în vederea înfiinţării unei noi afaceri şi se vor reabilita 24 locuinţe.

“Prin acest proiect, dăm o mare importanţă educaţiei, dăm o mare importanţă creării şi ocupării locurilor de muncă în comunitatea noastră şi dăm o mare importanţă spiritului antreprenorial, de a-l dezvolta, de a-l sprijini”, a afirmat primarul Ioan Butnaru, potrivit Agerpres.

Bugetul proiectului social este echivalentul bugetului local pentru o perioadă 30 de ani al comunei Hilişeu Horia, Botoșani.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button